Paddentrek

Woensdag 21 maart gingen de kinderen van de bovenbouw op pad naar het Kuinderbos. Scholen worden uitgenodigd om te helpen met het overzetten van padden, kikkers en salamanders. We wisten dat de kans klein was dat we iets gingen vinden, het had immers de nacht ervoor gevroren. Toch wist "piraat" Jan Jassus, samen met Joukje, er een leuke activiteit van te maken. We hebben veel informatie gekregen en gezien hoe de potjes eruit zien waarin de dieren terecht moeten komen. We hebben een mooie wandeling gemaakt, maar helaas hebben we niets gevonden.

Wat vliegt daar in de bovenbouw?

Ook de leerlingen van de bovenbouw zagen ze vliegen.
De afgelopen weken bleven ze flink plakken aan deze vogels.
Er is ontzettend hard gewerkt en het resultaat mag er zijn.
Meer foto's zijn te zien in ons fotoalbum.

Sinterklaas

De leerlingen van de bovenbouw hebben in de week voor Sinterklaas een piet in elkaar geknutseld. Van stof werd de piet in elkaar gezet. Deze piet zit in de schoorsteen. Voor meer foto's: kijk in Mijn album

Koningsspelen

Vrijdag 21 april hebben we meegedaan aan de koningsspelen.
Na het ontbijt en de openingsdans Okido was het tijd voor de spelen.
De leerlingenraad had een mooi programma samengesteld.
Deze keer wilden de leerlingen verschillende spellen met alle kinderen doen.

Op de Brink werd er blikspuit, stand in de mand en fopbal gedaan.
In school stond de bingomolen klaar voor een spannend bingospel.
Als afsluiting mochten alle kinderen zich verstoppen in school.
Meester Henk en juf Anneke gingen op zoek en het viel nog niet mee om iedereen te vinden.
Tot slot kreeg de leerlingenraad een verdiend applaus.
Meer foto's vindt u in ons fotoalbum.

Vrolijk Pasen!

Sinterklaasfeest

Wat was het gezellig, maandag op school.
De kinderen zagen er prachtig uit en hebben zich de hele dag heel chique gedragen.
(dat doen ze eigenlijk iedere dag al)
Sint bracht een bezoek met twee van zijn pieten en nam ook nog een mooi cadeau mee voor alle kinderen. Tijdens de pauze mochten de kinderen een speelhuisje uitpakken.
In de bovenbouw waren prachtige surprises te zien en in de onderbouw was het erg gezellig bij Sint en zijn pieten en tijdens de spelletjes.
Meer foto's kunt u in ons fotoalbum zien.

Herfstwandeling

Woensdagochtend 26 oktober gingen we allemaal op pad naar de Woldberg voor een herfstwandeling. Nou en dat het herfst is, dat hebben we gemerkt. Het bos lag vol met bladeren, kastanjes (tamme en paardenkastanjes), eikels (ook van de Amerikaanse eik) enzovoort en er stonden volop paddenstoelen.
We hebben gekeken naar al het moois in het bos en daarnaast opdrachten gedaan die pasten bij de herfst.
Meer foto's vindt u in ons fotoalbum.

Buitengym
Wat doe je tijdens een heerlijke nazomermiddag: buiten gymmen! Voor de foto's
klik hier.

Drama in groep 5 t/m8

Overblijfpicknick

Dinsdag 5 juli bleven alle kinderen van onze school over. Het overblijfteam had een lekkere lunch klaarstaan en er werd heerlijk gesmikkeld. Door het herfstachtige weer was de picknick verplaatst naar binnen. Het smaakte er net zo lekker om.
Overblijfteam: bedankt voor deze leuke actie en jullie aanwezigheid .

De bovenbouw bakt

De leerlingen van de bovenbouw wilden nog eens een middagje bakken/kokkerellen. Vrijdag 1 juli was het zover. De ingrediënten waren gekocht, de recepten lagen klaar en alle groepjes stonden te popelen om te beginnen.
Er werd gewogen, gesneden en gekneed en na een tijdje kon iedereen genieten van een lekkere milkshake, donut en cupcake. Voor meer foto's: zie ons album.

Muziek in de bovenbouw

Bij ons op school geven we muziekles uit de methode "Moet je doen".
Deze keer ging het over vormen in muziek, bijvoorbeeld ABABA, ABA, AAAAA enz.
Na het luisteren naar muziek konden de leerlingen zelf aan de slag. Met zelfgekozen instrumenten voerden ze de opdracht uit. Het zag er weer erg leuk en creatief uit.
Kijk voor de opdrachten en de foto's in ons fotoalbum.

kamp 2016

Voor de foto's van ons geweldige schoolkamp in Bergen aan Zee klik hier.

Natuurlijk Schoon

De leerlingen van de bovenbouw hebben vrijdagmiddag 15 april meegedaan aan de opruimactie "Natuurlijk Schoon". Dankzij hen ziet Scheerwolde er een stuk schoner uit. 

Achter de voordeur
De bovenbouw had vandaag een project "Achter de voordeur." Nieuwsgierig wat daar te zien is, klik hier.

Onze bovenbouw... daar zit muziek in. Voor de foto's klik hier.

Creativiteit in de bovenbouw

De kinderen van de bovenbouw zijn erg creatief. Kijk maar eens wat ze maken van papier-maché, oude poppenkleren en een fles.

Zie ook ons fotoalbum.

Muziek in de Bovenbouw

Vanmiddag is groep 5 t/m 8 begonnen met het oefenen met een écht blaasinstrument! De komende weken gaan de kinderen elke donderdag met het instrument aan de slag!

Thuis zullen de kinderen ook gaan oefenen met het instrument. Dus schroom niet een applaus te geven, als u een prachtig mooi muziekstuk uit de huizen in Scheerwolde hoort komen!!

Muziek in de Bovenbouw

Vanmiddag is groep 5 t/m 8 begonnen met het oefenen met een écht blaasinstrument! De komende weken gaan de kinderen elke donderdag met het instrument aan de slag!

Thuis zullen de kinderen ook gaan oefenen met het instrument. Dus schroom niet een applaus te geven, als u een prachtig mooi muziekstuk uit de huizen in Scheerwolde hoort komen!!

Pepernoten bakken

Pakken, kneden, bakken, smikkelen en smullen! Pepernoten bakken is leuk werk met de hele school. Voor de foto's klik hier.

Avontuur op AOC

Wat is er zó spannend op het AOC? Voor het antwoord en de foto's klik hier.

Schoolontbijt 2015

Wat waren de kinderen van BS De Lepelaar uitgeslapen vandaag. Ze konden langer blijven liggen omdat er niet ontbeten hoefde te worden en niet aangekleed. Dat betekent al snel dat je een half uur langer kunt slapen. En wat was het leuk, samen eten! ‪#‎nationaal‬ Schoolontbijt bedankt! Voor de foto's klik hier.

Dode hoek project

Vrijdagmiddag 25 september brachten de leerlingen van de bovenbouw een bezoek aan de projectvrachtwagen van de Chauffeursvereniging Friesland. Deze activiteit wordt georganiseerd door Veilg Verkeer Steenwijkerland. 
De chauffeur vertelde de leerlingen over de dode hoek. Hij liet filmpjes zien met gevaarlijke situaties en hij liet de leerlingen zien waar je wel en waar je niet te zien bent door de chauffeur.
Aan het eind van de presentatie mocht iedereen even in de vrachtwagen zitten om te ervaren hoe hoog de chauffeur zit en dat je inderdaad niet kunt zien als er iemand voor de vrachtwagen staat.
Voor meer foto's: klik hier

Lezen met oud leerlingen

Als de rector met pensioen gaat ben je lekker een middag vrij. Wat ga je dan doen... heel nuttig de leerlingen van De Lepelaar helpen met lezen. Top! Voor het bewijsmateriaal klik hier.

Een mooi plaatje op het plein

Er wordt altijd erg goed (samen) gespeeld op ons plein. Kinderen spelen voetbal, zitten op het klimrek, op de schommel enz. Maandag was er, naast de spelende kinderen, een erg leuk plaatje te zien. Een aantal leerlingen had de jas wel erg grappig opgehangen.

Zie ook: Mijn album

Het Friese volkslied door juf Janneke

Tijdens het schoolkamp sloten juf Janneke en meester Henk een weddenschap af.
Als meester Henk in zijn Friese korte broek naar school ging, dan zou zij het volkslied van Friesland zingen.
In de laatste schoolweek van het jaar kwamen alle groepen bijeen om te luisteren. Meezingen lukte, ondanks de tekst op het bord, niet heel goed.

IJs maken in groep 6-7-8

Woensdag 24 juni werd er gewogen, geklopt en geproefd, want er werd ijs gemaakt door alle leerlingen van de bovenbouw. Na een nachtje in de ijskast is het vast smullen op school.

Voor meer foto's: klik hier.

Schoolkamp groep 7+8

Maandag 15 juni 2015
De leerlingen van groep 7 en 8, meester Henk, juf Astrid en juf Janneke zijn maandagochtend goed aangekomen in het Kameleondorp.
Stilzitten was er niet bij, de week begon met een survivalactiviteit.
Dinsdag 16 juni 2015
De groep heeft een zeer gezellige avond gehad. 's Nachts was het koud!
Het is erg leuk in Friesland.

Schoolvoetbal

Woensdagmiddag 15 april hebben de jongens en meiden van onze school meegedaan met het schoolvoetbaltoernooi in Oldemarkt. Beide teams hebben hun beste beentje voor gezet en er een sportieve middag van gemaakt.
Het weer werkte goed mee en over support hadden we zeker niet te klagen.
Annelies bleek een geweldige coach te zijn, de jongens haalden de derde plaats.
De meiden deden het ook goed, ze hebben veel plezier gehad en zijn vierde geworden.
Voor foto's: klik hier

Drama in groep 6-7-8?

Erika Bakker, dramadocente, heeft de afgelopen weken les gegeven aan de leerlingen van groep 6-7-8. In het speellokaal kwamen verschillende aspecten van drama aan bod.
Voor foto's: klik hier

Training voor schoolvoetbal

Binnenkort gaan de jongens en meiden van onze school meedoen aan het schoolvoetbaltoernooi. Woensdagmiddag 25 maart werd er, in de regen, getraind onder leiding van coach Jasper. Wat een bikkels, die meiden! (en Jasper natuurlijk ook)
De jongens waren overigens ook goed bezig, want ook zij waren aan het trainen op het voetbalveld.

Druk met de voorbereidingen voor de musical!

De groepen 4 t/m 8 zijn al druk bezig met het oefenen van de musical en het maken van het decor. Hier onder een link voor een klein voorproefje van het decor!

 

Klik hier voor de foto's.

Snertdag 12-02-2015 BS de Lepelaar

We hebben woensdag 11 februari snert gekookt voor de snertdag. Donderdag 12 februari hebben we een snert dag gehouden met een Elfstedentocht.

In de klas hebben we de snertdag eerst voorbereid door recepten op te zoeken en uitgerekend hoe veel soep we moesten maken, toen dat duidelijk was hebben we een boodschappenlijstje gemaakt daarna heeft meester dat allemaal ingekocht.
We mochten koken in de super grote keuken van de Adalia Hoeve met de hele klas. Eerst werden we opgedeeld in 4 groepjes, 1 groepje ging de vegetarische snert maken en de andere 3 groepjes gingen gewone snert maken. Er was ook een opa en een oma om te helpen. We hebben veel geleerd omdat we allemaal nieuwe groenten hebben leren snijden en kennen zoals knolselderij en prei. Toen de snert op stond gingen we tekeningen maken waar onder tekeningen over de Elfstedentocht, de snert en het thema winter. Uiteindelijk is alle snert goed gelukt!

De volgende dag gingen we de Elfstedentocht (spelletjes) rijden. Er kwamen allemaal opa’s, oma’s en ouders kijken en eten. Toen we klaar waren met eten werden we in groepjes ingedeeld en gingen we de spelletjes doen, de ijsvereniging van Scheerwolde was aanwezig en zette de stempels op ons stempelkaartje. De spelletjes waren leuk voor groep 1 tot en met groep 8. Iedereen heeft veel lol gehad en we hopen nog vaker zo’n leuke activiteit te doen!

Joyce en Amarinth

04-02-15

Voorbereiding "Snertdag"

Op woensdag 4 februari  trof de bovenbouw van De Lepelaar de voorbereidingen voor het maken van snert voor op de snert dag.
Die snert dag wordt gehouden op donderdag 12 februari op De Lepelaar. Tijdens de voorbereidingen van de snert dag werd de bovenbouw in 4 groepjes verdeeld, elk groepje deed iets anders.
Het eerste groepje ging een recept opzoeken voor vegetarische snert, het  de tweede groepje ging opzoek naar een recept voor gewone snert.
Het derde groepje ging kijken wat we allemaal nodig zijn zoals bestek en kommetjes,  groepje 4 heeft gekeken hoeveel liter snert er nodig is.

Er moet nog heel wat gedaan worden zoals het boodschappenlijstje maken en het uitrekenen van de hoeveelheden van de ingrediënten en het maken van de soep natuurlijk!

Hopelijk zien wij u op de snert dag! Van Dianne en Thomas

27-01-15

Trefwoord in groep 678

Op onze school hebben we de methode Trefwoord. Trefwoord is bedoeld om ons goed met elkaar om te laten gaan. Het is een leuke methode en we leren er veel van. We leren ook liedjes voor bepaalde feesten van het geloof. De liedjes van bijv. kerst kwamen ook uit trefwoord.

’s Ochtends krijgen we van onze juf of meester een verhaal over het geloof of een ander onderwerp te horen.  Bij elke dag hoort ook een kalenderplaat die laat juf of meester dan op het bord zien.  Trefwoord laat je soms ook denken hoe het is om anders te leven of te zijn.

Esther Retz en Ilse Dolstra

Sinterklaas 5 december

Vrijdag 5 december werd door groep 6-7-8 geopend met een dans in "Pietenstyle".
Deze ochtend waren er geweldig mooie surprises te zien in groep 6-7-8.
Tijdens het uitpakken kreeg de groep nog even bezoek van Sint en zijn Pieten.

Voor meer foto's: klik hier.

18-11-14

Gastles: maak je eigen ringtone

Dinsdag 18 november kregen de leerlingen van groep 6-7-8 een gastles van een docent van Scala. De opdracht was een eigen ringtone maken.
Voor meer foto's: zie Mijn album

13-11-14

Rekenen en smullen in groep 6-7-8

De leerlingen van groep 6-7-8 zijn opnieuw erg praktisch aan de slag gegaan met rekenopdrachten. Dit keer werden er pannenkoeken gebakken. Hiervoor moest uitgerekend worden hoeveel er nodig was voor het beslag. Ook werden m&m's verdeeld en uitgerekend hoeveel procent van een bepaalde kleur te vinden was.
Tijdens het eten was het tijd voor breuken, want hoe verdeel je twee pannenkoeken met z'n drieën.

Voor meer foto's: klik hier

08-10-14

Meten in groep 678

Vandaag heeft groep 678 gerekend met meten. De kinderen mochten zelf een "meetinstrument" mee naar school nemen.
Er werden erg leuke dingen meegenomen, vele rolmaten, een duimstok, maatbekers, een stopwatch, maar ook een 'paardenhoogtemeter' en een barometer....

Nadat alles eens goed bekeken was in het lokaal, gingen de kinderen met de meetinstrumenten aan de slag.
Sommigen werkten met oppervlaktes of omtrek, anderen gingen aan de slag met het berekenen van de inhoud van het fruitbakje.

Ook in de andere groepen bleef de les niet onopgemerkt. Van alle kleuters werd de lichaamslengte gemeten, maar ook de omtrek van het hoofd.
Dit om te kijken wat nu de gemiddelde lengte van onze school is en om te weten of kinderen in groep 678 een veel groter hoofd hebben dan de kinderen in groep 123...

Al met al kwamen de kinderen en de meester er achter dat we in één uur tijd wel heel erg veel hebben geleerd over meten. Kortom een erg leuke, maar vooral leerzame les!

In het fotoalbum staan een aantal leuke foto's van deze rekenactiviteit.